Parijs - PhotoTravelers

Parijs workshop

Workshop Parijs

Zijn stedelijke omgevingen en Parijs jouw ding? Dan is deze workshop ideaal voor jou.

We trekken de stad in tijdens de mooiste momenten van de dag en ook gedurende de avond zitten we niet gastronomisch te tafelen, maar trekken we op stap op zoek naar de ideale omstandigheden voor het perfecte plaatje.

Deze zoektocht doen we op de typerend franse 'a l'aise' stijl. Niet gehaast, Niets moet, alles kan.

De aanwezigheid van prachtige monumenten langs de rivier de Seine maken het een droomlocatie voor lange sluitertijden.

Materiaal

Wat nemen we mee van materiaal en kunnen we gebruiken op locatie:

- camera (eventueel extra camera), genoeg batterijen, voldoende lege kaartjes en een afstandbediening;

- groothoek objectief (wij kiezen bv voor de 12mm / 17mm range ), (eventueel) standaardlens en een lichte telelens (70-200m);

- een stevig statief met een stevige (!) statiefkop;

- filterhouder en filters ( grijsfilters, zacht verloop, hard verloop, polarisatie);

- voor de lichtvervuiling tegen te gaan wordt bijkomend een 'True Night filter' aangeraden;

- alle kabels en laders voor de camera en gsm. Eventueel kunnen bepaalde onderdelen op de hotelkamer worden achtergelaten in functie van het onderwerp en de weersomstandigheden.

Lange sluitertijden is onze favoriete techniek in deze stad. Gedurende de avond wordt onze technische kennis verder op de proef gesteld in de stad van het licht. Met een lichtstad zoals Parijs kan je niet anders dan hier op inspelen en dat doen we ook.

Avondfotografie (zoals hier op het beeld links) vraagt enige ervaring en technische kennis. Wij leggen u haarfijn uit hoe we deze beelden maken. We schaven, in functie van uw voorkennis, verschillende technieken bij in het veld met het oog op het eindresultaat.

We schaven verschillende technieken bij in het veld met het oog op het geleverde resultaat.

Voor wie is deze workshop

Iedere fotograaf die zich wil wagen aan stadsfotografie en de basiskennis heeft van manueel fotograferen (hieronder verstaan wij praktische kennis van de belichtingsdriehoek Sluitertijd, Diafragma en Iso op de M stand).

Zo behouden we de goede sfeer in de groep en krijgt elke deelnemer dezelfde hoeveelheid aandacht en uitleg in het veld in functie van zijn voorkennis en doelstellingen.


Weersomstandigheden

Het weer is niet te voorspellen. Stevige kledij is echt een noodzaak en kan worden aangepast volgens de periode wanneer we gaan fotograferen. Hoewel we ons hoofdzakelijk via de metro verplaatsen, zijn stevige en/of waterdichte schoenen aan te raden. Naast kledij gericht op wisselende weersomstandigheden, is het zinvol ook bescherming voor de camera en accessoires te voorzien (een simpele regenhoes is een oplossing voor de camera, een degelijke fototas met 'All Weather' regenhoes beschermt je materialen in minder goede weersomstandigheden). We voorzien altijd leuke sfeerbeelden van de deelnemers tijdens onze uitstappen.

Belgie - Parijs

We vertrekken vanuit Brussel richting Parijs met de hogesnelheidstrein Thalys. In Parijs gebeuren de grote verplaatsingen met de metro en lokale verplaatsingen te voet. Hoewel we geen grote afstanden te voet afleggen, kan dit in combinatie met fotograferen op het einde van de dag toch beginnen wegen. Tussendoor lassen we evenwel rustmomenten in en dat doen we alles aan het tempo van de groep.Onze troeven

We zijn heel gedreven in wat we doen. Alle te bezoeken locaties zijn ons door en door bekend. Op onvoorziene zaken kunnen we dan ook op locatie inspelen (in heel uitzonderlijke omstandigheden door uit te wijken naar een andere mooie locatie).

Fotografische kennis om in deze omstandigheden te werken is ook een van onze sterktes. Elke deelnemer wordt individueel bijgestaan om tot de mooiste beelden te komen.

Ons doel is jullie als deelnemer de uitstap te geven waarvan jullie het tempo zelf bepalen en met mooie beelden naar huis terugkeren.

We leren jullie werken met filters en helpen waar nodig.

Ook in bijstand van materiaal hebben we een troef: we hebben een beperkte voorraad aan materiaal (stevig statief, filters,...) dat we kosteloos ter beschikking kunnen stellen om iemand uit de nood te helpen of om uit te testen.
Periode

6 - 9 September 2019

Vertrek : vrijdag 6 September.

Terug : maandag 9 September.


Kostprijs

€ 950,00*


Praktische zaken

Inclusief

Hotel in Parijs in een kamer met ontbijt (3 nachten).

Dagelijkse begeleiding en technische ondersteuning.


Exclusief

Alcoholische dranken en versnaperingen.

Kostprijs voor de overige maaltijden (middag en avond).

Persoonlijke uitgaven en onvoorziene kosten.

Vervoer van en naar Parijs (Thalys).

Vervoer op locatie (metro of andere).

Reis- en/of annuleringsverzekering.

Deelname is steeds op eigen risico (lichamelijke letsels en materiaal zijn niet door ons verzekerd).

* Reissom is berekend op basis van een gedeelde 2 persoonskamer, single kamer is enkel op aanvraag en indien beschikbaar op het ogenblik de van aanvraag (mits meerprijs voor de single kamer). We nemen steeds single bedden en bieden geen gemengde kamers aan.


Er zijn nog vrije plaatsen, min 6 deelnemers.

Wens je op de hoogte te blijven?

schrijf je in op onze nieuwsbrief en wij doen de rest voor jou.

Voor vragen kan je ons steeds contacteren via mail of de contact knop


Beelden Parijs

Powered by SmugMug Log In