Noorderlicht - PhotoTravelers

Noorderlicht workshop

Noorderlicht 2020 aanmelden kan via mail.

Noorderlicht workshop

Dit is een workshop op locatie in Noorwegen. Hier zitten we veel hoger dan de poolcirkel waardoor de kans op mooi noorderlicht hoger is dan op de lagere locaties. Nu is het zo dat  er een grote kans is op de aanwezigheid van Noorderlicht  in de reisperiode, maar wij kunnen hier uiteraard geen garantie op geven.

Tot op heden is dit steeds vrij goed meegevallen,  maar de natuur blijft de natuur. Wij doen er uiteraard alles aan om je kansen op een noorderlicht ervaring te maximaliseren.

Daarnaast hebben we tijdens de dag ook andere fotolocaties in onze planning zitten.

Hierdoor wordt deze trip een mooie combinatie van landschapsfotografie tijdens de dag en het beleven van noorderlicht in een schitterende omgeving gedurende de avond.

Lees meer hieronder.

In de eerste plaats gaan wij ons richten op het noorderlicht. Dit wil zeggen dat we in de avond starten met onze avondfotografie. Dus we plannen onze dagen ook zo in.

Tijdens de dag fotograferen we mooie arctische landschappen die deze locatie ons te bieden heeft. Al deze locaties zijn  door ons voorverkend  tijdens de vele uitstappen die we hier reeds maakten.

We hebben ook de mogelijkheid om de mooie vissershuisjes vast te leggen met de nodige hulpmiddelen (filters).

Hier rechts zie je een mooi voorbeeld van zo een locatie.

Tijdens deze dagen komen we ook wel eens wat wild tegen. Nu is het zo dat we niet echt opzoek gaan achter deze dieren,  maar soms lopen we ze wel eens tegen het lijf.

Langs onze route ligt er een punt waar deze dieren vaak vertoeven en dan proberen we deze uiteraard zo mooi mogelijk vast te leggen.

Hiervoor maken we gebruik van een lichte telelens (objectief 70-200mm).  We verplaatsen ons steeds met de auto en als we deze dieren tegenkomen op een mooie locatie, stoppen we om deze te fotograferen.

Uiteraard is dit afhankelijk van het weer en lokale omstandigheden

Meer van deze beelden vind je onderaan op deze pagina.

Materiaal

Wat nemen we mee van materiaal en wat kunnen we gebruiken op locatie:

- camera + eventueel reserve camera  (genoeg batterijen en kaartjes)

- afstandsbediening , alle kabels en laders voor camera en gsm

- groothoek objectief (wij kiezen voor de 12mm)

- standaardlens (24-70mm, 24-105mm)

- telelens 70-200mm + extender 1.4  ( of  gelijkwaardig, bv. 100-400mm )

- stevig statief met (stevige) statiefkop !

- filterhouder en filters (zoals grijsfilters - zacht verloop - hard verloop - polarisatie - True Night filter)

- eventueel backup mogelijkheden (bv. laptop en een  externe harde schijf)

DCIM\100GOPRO\G0040856.JPG

Wie komt in aanmerking?

Iedereen die zelfstandig kan fotograferen. Dit wil zeggen dat je kennis hebt van de belichtingsdriehoek en de basis kent van  iso,  diafragma en sluitertijd en de relatie hiertussen.  Zo kan iedereen op locatie ook ten volle genieten van het fotograferen en kunnen wij onze aandacht over alle deelnemers spreiden om technische hulp op maat te bieden. Fysisch is dit geen lastige uitstap, want  we verplaatsen ons met de wagen van locatie naar locatie en de loopafstanden zijn beperktIedereen die in groep kan werken is welkom onder de  leuze 'samen uit,  samen thuis'.

Weersomstandigheden

Het weer is er niet te voorspellen, dus stevige kledij is echt een noodzaak. Stevige en/of waterdichte schoenen, kleding in laagjes, warme mutsen, handschoenen en dergelijke zijn nodig. Mensen die snel last hebben van de koude kunnen ook best 'warmte patches' meenemen. 

Voorzie ook in bescherming voor de camera en de accessoires. Een regenhoes kan een bescherming zijn voor de camera, een all weather  fototas voor het veilig opbergen van alle materiaal in gure omstandigheden.

Wij nemen altijd leuke sfeerbeelden van de deelnemers tijdens onze uitstappen.

  • DCIM\100MEDIA\DJI_0004.JPG

Op locatie

Tijdens onze uitstap verblijven we in een mooie vissersstad. Schitterend en rustig gelegen kunnen we 's avonds  gaan eten in de binnenstad. Hier zijn tal van lokale mogelijkheden op wandelafstand van het hotel.

Alles is er vrij betaalbaar en iedereen eet naar eigen zin, d.w.z. naar smaak en budget.

Natuurlijk blijven we ons verplaatsen in groep en doen we elke avond iets anders.

Peperdure zaken zijn aan ons niet besteed, we opteren voor de normale dingen. Mensen die alcohol drinken dienen er rekening mee te houden dat dit daar vrij duur is. Na het avondeten, verplaatst de groep zich op locatie naar het noorderlicht. Alcohol kan mogelijk zorgen voor een schuine horizon op de foto.

Hotel

Het hotel voorziet in de gebruikelijke basisdiensten (toilet in de badkamer,  tv, internet, … ). We opteren voor gedeelde kamers met single bedden .  Parkeren van de auto's doen we  in de stad in de daarvoor voorziene ondergrondse parkings of in de nabijheid van ons hotel.

Onze troeven

We zijn heel gedreven in wat we doen. Alle locaties zijn vooraf door ons verkend en we kunnen dan ook inspelen op onvoorziene zaken (desnoods door uit te wijken naar een andere locatie).

Fotografische kennis om in deze omstandigheden te werken is ook onze sterkte. Elke deelnemer wordt individueel bijgestaan om tot de mooiste beelden te komen.

Ons doel is jullie als deelnemer de uitstap te geven die jullie verlangen en met mooie beelden naar huis toe gaan. We leren jullie werken met filters en helpen waar nodig.

Ook in bijstand van materiaal hebben we een streepje voor: we beschikken immers over een beperkte voorraad materiaal (bv. filters, stevige statieven,...) dat kan uitgeleend worden.

Periode  

27/O1 - 31/01  2020 

vertrek: maandag 27 januari.

terugkomst: vrijdag 31 januari.


Kostprijs

€1990,00 


Praktische zaken

Inclusief

verblijf in hotel in Noorwegen gedurende 4 nachten (inclusief ontbijt)

vluchten heen en terug.

27/01/2020 heenvlucht vanaf Amsterdam richting Tromsö met een tussenlanding in Oslo.

31/01/2020 terugvlucht vanaf Tromsö richting Amsterdam met tussenlanding in Oslo.

vervoer op locatie vanaf het vliegveld in Tromsö.

1 koffer ruimbagage max. 23kg ,  rugzak max. 8 kg

dagelijkse begeleiding en technische ondersteuning

Exclusief

alcoholische dranken en versnaperingen

kostprijs voor de overige maaltijden (middag en avond)

vervoer naar Amsterdam en terug

evt. toeslag hogere vluchtklasse (va. € 25,00)

persoonlijke uitgaven en onvoorziene kosten

reis- en annuleringsverzekering

deelname is steeds op eigen risico (lichamelijke letsels en materiaal zijn niet door ons verzekerd)


 *Reissom is berekend op basis van een gedeelde 2 persoonskamer, single kamer is enkel op aanvraag en indien beschikbaar op het ogenblik  van de aanvraag (mits meerprijs voor de single kamer). We nemen steeds single bedden en bieden geen gemengde kamers aan.

*Er kan een geringe meerprijs mogelijk zijn van lokale belasting en of brandstofheffingen en - of veranderingen in wisselkoersen, vluchten en luchthaven belastingen. Er kan een meerprijs ontstaan indien er stoelen in een hogere vluchtklasse moeten worden geboekt.

Noorderlicht

Wens je op de hoogte te blijven?

schrijf je in op onze nieuwsbrief en wij doen de rest voor jou.

Voor vragen kan je ons steeds contacteren via mail of de contact knop


Noorderlicht beelden

Landschapsbeelden

Zwart wit beelden

Powered by SmugMug Log In