IJsland Zuid - PhotoTravelers

IJsland Zuid

Meerdaagse workshops

Periode 11/05 - 17/05 2020

Zuid IJsland één van onze buitenlandse activiteiten voor de periode 2020 en 2021.

Uiteraard kan en mag IJsland niet ontbreken voor al wie landschapsfotografie wil beleven. Vandaar dat deze ook op onze radar staat voor Mei 2020 en wellicht ook voor 2021 !!

IJsland het land van de vulkanen, warm waterbronnen, vele watervallen, gletsjers en zoveel meer.

De golden circle (rondrit ongeveer 300km) brengt je naar enkele bezienswaardigheden in de buurt van de hoofdstad Reykjavik zoals de Geysir en  op deze route Gullfoss.

Wanneer je echter in de maand mei gaat zit je in de periode waar de zon slechts een uurtje aan de horizon verdwijnt (einde mei gaat ze zelfs niet meer onder) en kan je genieten van heel veel zacht licht 's avonds laat en 's morgens heel vroeg.


Trip

uitstap van 7 dagen in IJsland

Heb je echter maar 1 weekje de tijd dan kan je opteren om enkel in het zuiden of enkel in het noorden te reizen. En hier kan je ook kiezen om een dagje uit te trekken om de Golden circle te rijden.

We vertrekken van uit Amsterdam Richting Reykjavik waar ons IJsland avontuur begint.

Ten zuiden van Reyjavik beginnen we onze trip met als verste punt Jökulsárlón.

We voorzien meerdere ovenachtingsplaatsen met een ideale uitvalsbasis.

Verplaatsen op locatie doen we met busjes die voorzien zijn voor ons vele materiaal mee te nemen.Materiaalbenodigdheden fotografie :

Fototoestel, groothoeklens 12-24 mm/ 12 mm vaste lens, om de prachtige landschappen vast te leggen. 24-70mm of 70-200mm om eventueel in te zoomen op details die wat verder weg zijn. Uiteraard rekening houden met het gewicht.

Macrolens of tussenringen kunnen hier ook goed van pas komen.

Filters kunnen uiteraard ook niet ontbreken in de fototas. ND filter, polarisatiefilter, verloopfilters ... zullen dagelijks meermaals gebruikt worden.

Een stevig statief is zeker nodig vanwege de hevige wind die er vaak aanwezig is.

Uiteraard voldoende batterijen,geheugenkaartjes en eventueel een externe harde schijf waarop je de beelden kan opslaan.

Laptop kan ook handig zijn om de foto's te bespreken.


Kledij en bescherming

Stevige schoenen en aangepaste kledij voor de tijd van het jaar ( thermisch ondergoed,muts en handschoenen zijn zeker geen overbodige luxe).

In IJsland zullen we ons verplaatsen met huurauto(s). Niet gebonden aan tijdslimieten zal ieder zijn ding kunnen doen op deze fantastische bestemming.

Deze reis is fysisch niet zo zwaar aangezien we bijna altijd met de wagen tot aan de locaties kunnen rijden. Maar af en toe zullen er wel stukken bij zitten waar wat gestapt zal moeten worden om de minder gekende locaties te bezoeken. Maar dit wordt zeker vermeld wanneer de reis online komt.

Iedereen is welkom op deze buitenlandse workshop van beginner tot gevorderde fotograaf. Steve en Frank zullen dan ook de nodige aandacht besteden in het geven van tips en hoe je het best met de filtersystemen kan werken zodat ieder van jullie met prachtige beelden terug naar huis kan. 


Periode

11 - 17  Mei 2020

vertrek:maandag  11  Mei 2020

terugkomst: zondag  17 Mei 2020


Kostprijs

€ 2300,00

Praktische zaken

Inclusief

verblijf in  IJsland gedurende 6 nachten (inclusief ontbijt)

vluchten heen en terug.

Maandag 11  Mei 2020 heenvlucht vanaf Amsterdam richting Keflavik.

Zondag 17  Mei 2020 terugvlucht vanaf Keflavik richting Amsterdam.

vervoer op locatie vanaf het vliegveld in Keflavik.

1 koffer ruimbagage max. 23kg , rugzak (handbagage max.10 kg)

dagelijkse begeleiding en technische ondersteuning


Exclusief

alcoholische dranken en versnaperingen

kostprijs voor de overige maaltijden (middag en avond)

vervoer naar Amsterdam en terug

evt. toeslag hogere vluchtklasse 

persoonlijke uitgaven en onvoorziene kosten

reis- en annuleringsverzekering deelname is steeds op eigen risico (lichamelijke letsels en materiaal zijn niet door ons verzekerd)


*Reissom is berekend op basis van een gedeelde 2 persoonskamer, single kamer is enkel op aanvraag en indien beschikbaar op het ogenblik van de aanvraag (mits meerprijs voor de single kamer). We nemen steeds single bedden en bieden geen gemengde kamers aan.

*Er kan een geringe meerprijs mogelijk zijn van lokale belasting en of brandstofheffingen en - of veranderingen in wisselkoersen, vluchten en luchthaven belastingen. Er kan een meerprijs ontstaan indien er stoelen in een hogere vluchtklasse moeten worden geboekt.

IJsland beelden

Powered by SmugMug Log In