Düsseldorf - PhotoTravelers

Düsseldorf Workshop

Düsseldorf

Düsseldorf is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gelegen aan de Nederrijn, even ten zuiden van het Ruhrgebied.

Liefhebbers van bijzondere moderne architectuur moeten zeker een bezoek brengen aan het inmiddels omgebouwde havengebied van de stad. Hier staan namelijk een aantal zeer aparte gebouwen met de meest uiteenlopende vormen. In deze Medienhafen zijn de afgelopen jaren de horeca bedrijven ruim verdubbeld in aantal. Deze zijn natuurlijk voorzien van een modern uiterlijk waarbij de terrassen een spectaculair uitzicht hebben op de overweldigende gebouwen in dit gebied. De haven heeft op zijn zachtst gezegd een zeer bijzonder uiterlijk.


Architectuur en Lange sluitertijden.

Als de wolken ons toelaten kunnen we fotograferen met lange sluitertijden (long exposure fotografie). We hebben hiervoor mooie architectuur aan de waterkant waar we uren kunnen vertoeven.


Verplaatsingen

Verplaatsen doen we met de tram of te voet op locatie.Benodigdheden op deze meerdaagse trip.

Kledij :

Het weer is er niet te voorspellen, dus stevige kledij is echt een noodzaak. Zoals stevige en/of waterdichte schoenen , mutsen, handschoen en dergelijke kunnen nodig zijn. Voorzie ook voor de camera een eventuele bescherming. Een regenhoes is hier een oplossing voor de camera, ook een fototas waar alle materiaal goed beschermt zit. We bekijken het weer op voorhand en houden alle deelnemers op de hoogte.

Fotomateriaal :

Fototoestel (uiteraard), stevig statief, filters (mogen zeker niet ontbreken), afstandsbediening, lenzen van groothoek tot lichte telelens. Voor de mensen die geen ervaring hebben om met filters te werken is dit het moment om de verschillende filters te leren kennen, weten wanneer je ze gebruikt en vooral hoe ze je beelden dat tikkeltje meer kunnen geven.

Uiteraard zullen we als begeleider hier de nodige aandacht aan besteden zodat iedereen met mooie beelden naar huis kan.

Bijstand

Steve en Frank zullen iedere deelnemer helpen met het opbouwen van het gewenste beeld. Compositie is echter een persoonlijk iets en iedereen heeft dan ook een verschillende kijk op de dingen die men wil fotograferen. Dus daar laten we iedereen vrij in.

Er komen heel wat technische aspecten bij kijken wanneer we met verschillende filters gaan werken. Het is dan ook heel belangrijk dat je deze op een correcte manier gaat gebruiken om tot een bepaald resultaat te komen.

Onze troeven

We zijn heel gedreven in wat we doen. Alle te bezoeken locaties zijn ons door en door bekend. Op onvoorziene zaken kunnen we dan ook op locatie inspelen (in heel uitzonderlijke omstandigheden door uit te wijken naar een andere mooie locatie).

Fotografische kennis om in deze omstandigheden te werken is ook een van onze sterktes. Elke deelnemer wordt individueel bijgestaan om tot de mooiste beelden te komen.

Ons doel is jullie als deelnemer de uitstap te geven waarvan jullie het tempo zelf bepalen en met mooie beelden naar huis terugkeren. We leren jullie werken met filters en helpen waar nodig.

Ook in bijstand van materiaal hebben we een troef: we hebben een beperkte voorraad aan materiaal (stevig statief, filters,...) dat we kosteloos ter beschikking kunnen stellen om iemand uit de nood te helpen of om uit te testen.


Periode

11 - 14 oktober 2019

Vertrek : vrijdag 11 oktober.

Terug : maandag 14 oktober

Kostprijs

€ 750,00*

Praktische zaken

Inclusief

Hotel in Düsseldorf, kamer met ontbijt (3 overnachtingen).

Dagelijkse begeleiding en technische ondersteuning.

Exclusief

Alcoholische dranken en versnaperingen.

Kostprijs voor de overige maaltijden (middag en avond).

Persoonlijke uitgaven en onvoorziene kosten.

Vervoer van en naar Düsseldorf. 

Vervoer op locatie (metro of andere).

Reis- en/of annuleringsverzekering.

Deelname is steeds op eigen risico (lichamelijke letsels en materiaal zijn niet door ons verzekerd).

* Reissom is berekend op basis van een gedeelde 2 persoonskamer, single kamer is enkel op aanvraag en indien beschikbaar op het ogenblik de van aanvraag (mits meerprijs voor de single kamer). We nemen steeds single bedden en bieden geen gemengde kamers aan.

Er zijn nog vrije plaatsen, min 6 deelnemers.

Powered by SmugMug Log In