Wales - Snowdonia - PhotoTravelers

Wales - Snowdonia

Mee met ons in 2019 of 2020 ? Workshop binnenkort online!!!

Snowdonia

Het Nationaal park Snowdonia is een bergachtig gebied in het noorden van Wales, waar bergflanken, meren en watervallen het landschap vormen. Het park is genoemd naar 'Snowdon' een hoge top met een hoogte van maar liefst 1344 meter.

Het gebied staat bekend om de spectaculaire berglandschappen. Niet alleen de landschappen zijn er prachtig maar ook de fauna kan vele fotografen bekoren.

Naast de verrassende landschappen is ook hun typisch taaltje Welsh (of Kymrisch zoals je wil) een uitdaging voor het oog en het oor.


Aankomst

Na een lange rit vanuit Gent kwamen we aan op onze eerste locatie. Het was er herfst en met zijn prachtige kleuren konden we niet anders dan afsluiten met het nemen van een eerste beeld.

Geen grote wandeling of lastige bergpadjes, maar gewoon de straat oversteken en het statief plaatsen.

Meer moeten we niet hebben om onze gedachten te verzetten en even de benen te strekken. We konden op 20 meter van de wagen onze eerste avond afsluiten aan één van de prachtige meren die Snowdonia rijk is.

De bewolking zorgde hier voor het mooie zachte licht, welke in combinatie met de aanwezige herfstkleuren het fotomoment van de dag maakte.

Statief, camera, lens en filters staan gelijk aan de ultieme ontspanning.Ochtendstond

De volgende ochtend waren we vroeg uit de veren, klaar voor ons eerste avontuur.

Gepakt en gezakt trokken we de bergtoppen in en alhoewel we nooit de top bereikt hebben, waren we best tevreden van deze ochtend.

We hadden immers als doelstelling om mooie beelden vast te leggen, niet het doel "We moeten boven staan". Onze bedoeling is genieten van wat er is.

Halverwege konden we niet anders dan stoppen, we lieten de rugzakken van onze rug zakken en zochten onze eerste locaties uit. Het was er zo stil en mooi dat we geen tijdsbesef hadden.

Zonder dat we het wisten waren we enkele uren verder en werden vele beelden vastgelegd.

Hier hadden we voornamelijk beelden van watervallen en bergtoppen. De mooie herfst-kleuren en de eeuwige stilte maakten de setting compleet.

Wildlife

Op deze locatie legden we beelden vast van de typerende watervallen en bergtoppen. De mooie herfstkleuren en de eeuwige stilte maakten de beleving compleet. Wilde berggeiten op de toppen van de bergen is een van de zaken die je zeker niet mag missen.

Ooit werden deze gebruikt als voedsel voor de mens. Door het vertrek van de mens op deze locaties, werden deze achteloos achtergelaten waarna ze na vele jaren "king of the mountain" zijn geworden.

Nu trekken ze in kuddes de flanken af, rustig grazend en zonder interesse in de fotograaf

We stapten enig tijd naar boven en konden onze eerste berggeiten zien. Na een periode van rust konden we verder en begonnen aan onze foto namiddag. Al heel vlug werd je niet meer aanzien als vreemde in de kudde en kon je verder fotograferen.

Hier zaten we juist onder de sneeuwgrens op de top (deze sneeuwgrens is mooi te zien op het beeld hierboven).

Vibe en beleving

Ik zou nog uren kunnen praten of schrijven over deze uitstap.

De rust en vibe die er hangt intrigeren me enorm, er zijn hier dan ook heel veel zaken te beleven. Het is ook zo mooi en groot dat het onmogelijk is om dit alles in een blog neer te schrijven.

Ook als fotograaf kom je hier tot rust en worden alle verwachtingen ingelost.

Deze uitstap komt ook in ons aanbod van workshops op locatie.

Heb je vragen over deze uitstap nee alvast contact op met ons of schrijf in voor de nieuwsbrief.


groetjes

PhotoTravelersPowered by SmugMug Log In