Vogezen Travel Blog - PhotoTravelers

Vogezen Frankrijk

Mee met ons in 2019 of 2020 ? Workshop binnenkort online!!!

De Vogezen

Of zoals de Fransen het "Vosges" noemen ligt op een 450 tal kilometer van Brussel. Een departement dat deel uitmaakt van de regio Lotharingen op een steenworp van de Elzas.

De bekendste plaatsen zijn La Bresse, bekend bij de wintersporters en in het skiseizoen een zeer druk bezochte plek, en Gérardmer, een prachtig meer dat er zich toe leent om mooie panorama's te maken. Het is vooral een mysterieuze plek wanneer er in de herfst vaak een prachtig mistgordijn boven het meer ontstaat.

Foto : Gemaakt bij zonsondergang op 1 van de hoger gelegen plekken met uitzicht over de prachtige valleien.

Kleurenpalet

Ons favoriete moment om de Vogezen te bezoeken en vooral te fotograferen is dan ook de herfst. Met wat geluk zijn de temperaturen nog mild en kan je genieten van een prachtig kleurenpalet.

De Vogezen staan ook bekend om hun prachtige natuurparken.

Wanneer je de streek goed kent en je alle voorbereidingen hebt getroffen, loont het zeker de moeite om in het midden van de nacht op te staan om op zoek te gaan naar Gemzen.

Hou er wel rekening mee dat je hogere hoogte zit en de temperaturen vaak in deze periode al onder het vriespunt dalen. Aangepaste kledij is dan zeker noodzakelijk om vooral wind en koude te trotseren terwijl je zit te wachten tot wanneer de zon op komt.

Het best kan je ook maar beter gebruik maken van enige camouflage wil je de dieren van heel kortbij fotograferen. Stil en rustig afwachten is de boodschap en vooral genieten van de zon die op komt en de natuur die ontwaakt. 

Foto : Gems tussen de rotswand met  het zachte licht van de opkomende zon.

Cascades

Vooraleer je het beseft komen de Gemzen vanuit het lager en meer beschutte gebied naar boven om te grazen. Ze komen zelfs zo dicht dat je met een 70-200mm niet eens scherp kunt stellen. De Vogezen heeft alles te bieden wat een natuur- en landschapsfotograaf verlangt.

Een uitgestrekt gebied van bossen, meren, en vooral ook de prachtige "cascades" (watervallen) die je her en der tegen komt.

Het gebied leent er zich dan ook perfect toe om er verschillende takken binnen de fotografie te gaan oefenen. Macro, wildlife, long exposure het komt hier allemaal aan bod.

Een onvergetelijke trip waarbij de herfst zich van zijn mooiste kant laat zien. Als het weer het toelaat is het zelfs op dit moment van het jaar het moment om te genieten van een prachtige pick-nick langsheen de oevers van de prachtige meren.

Foto Links : Eén van de vele prachtige watervallen op onze route.

Foto's onder : Gemzen in de ochtend.

Benodigdheden op deze meerdaagse trip.

Kledij : Thermisch ondergoed, stevige wandelschoenen, handschoenen, muts, sjaal... en steeds verschillende laagjes aantrekken. Het weer kan hier ook van de ene dag op de andere veranderen van aangename herfsttemperaturen tot barre winterkoude met sneeuw.

Fotomateriaal : Fototoestel (uiteraard), stevig statief, filters (mogen zeker niet ontbreken), afstandsbediening, lenzen van groothoek tot macro en telelens. Alles komt in deze trip aan bod.

Voor de mensen die geen ervaring hebben om met filters te werken is dit het moment om de verschillende filters te leren kennen,  weten wanneer je ze gebruikt en vooral hoe ze je beelden dat tikkeltje meer kunnen geven.

Uiteraard zullen we als begeleider hier de nodige aandacht aan besteden zodat iedereen met mooie beelden naar huis kan.

Foto : Eén van de meren met het prachtig kleurenpallet van de herfst.

Voor wie is deze meerdaagse geschikt ?

Van beginnende fotograaf tot ver gevorderde amateur. 

Zoals steeds mogen jullie van ons verwachten dat we de mooiste plekken bezoeken, de nodige vragen beantwoorden en ervoor te zorgen dat alles in een zeer ontspannen en leuke goedlachse sfeer verloopt.

Meer info over het logement en prijzen zullen bekendgemaakt worden wanneer de reis online komt.

Dit zal steeds in de vorm van kamer met ontbijt zijn. Overdag nemen we pick-nick mee. S'avonds zullen we (afhankelijk van het hotel) eten in het hotel of we gaan eten in een lokale bistro of restaurant naar ieders wens en budget.

Heb je nog vragen aarzel dan niet om ons te contacteren via mail of telefoon.

Groeten PhotoTravelers Steve & Frank.


Foto : Uitzicht op de flanken van één van de hoger geleden gebieden.


Beelden Vogezen

Powered by SmugMug Log In