Schotland Isle of Skye - PhotoTravelers

Schotland

Mee met ons in 2019 of 2020 ?

Isle of Skye is gesitueerd in het noordwesten en wordt gezien als één van de mooiste stukjes ongerepte natuur in Schotland. Van prachtige stranden tot besneeuwde bergtoppen, op Isle of Skye kan je het allemaal vinden. 

Vanuit Inverness (luchthaven) vertrekken we richting dit prachtige schiereiland. Na een 20 tal minuten verlaten we de stad en komen we al snel voorbij het meer van Nessie (Loch Ness). Via de A82 volgen we dit prachtige meer om vervolgens de A87 te nemen richting Isle of Skye.

Op deze 3 uur durende tocht komen we diverse berglandschappen, kastelen, watervallen en meren tegen. Sommige uitzichten zijn zo adembenemend dat je bijna vergeet om links van de baan te blijven rijden. Toch wel noodzakelijk wil je heelhuids aankomen op de bestemming.

Als uitvalsbasis zullen we in buurt van Portree logeren.

Zoals steeds op de meerdaagse workshops kiezen we telkens voor de formule  "kamer en ontbijt".  Dit doen we om zoveel mogelijk te kunnen genieten van de dag zonder rekening te moeten houden met opgelegde tijdsdruk. We zijn tenslotte natuurfotografen en we moeten fotos kunnen maken in de best mogelijke lichtomstandigheden. Aangezien het weer op Isle of skye plots kan omslaan van zonnig naar regenachtige toestanden, maken we ten volle gebruik van de tijd die we hebben.

De prachtige wolkenformaties die er toch dagelijks aanwezig zijn zorgen ervoor dat we leren werken in soms moeilijke lichtomstandigheden. Door onze filters te gebruiken gaan we met langere sluitertijden werken. Door deze techniek toe te passen zorgen we ervoor dat we bij het bekijken van onze beelden als het ware in het beeld worden gezogen.

Ook hier staan Steve en Frank garant voor een degelijke uitleg en helpen we iedereen op weg om de mooiste landschapsfoto's te maken.

Buiten de hoogtepunten bezoeken we ook minder gekende locaties. Dit om te vermijden dat we teveel last hebben van de vele toeristen die maar al te graag het prachtige eiland komen bezoeken. Daarom zal deze trip ook doorgaan in het voorjaar of de herfst.

Foto : Vuurtoren Neist Point bij zonsondergang.

Voor wie is deze trip bestemd ?

Aangezien het op sommige momenten toch wel even stappen is in bergachtig gebied, is een redelijke conditie wel noodzakelijk. Zo is het anderhalf uur klimmen naar de top van Old Mann Storr, een uurtje vanaf de parking naar de Fairy pools en 45 minuten van de parking tot Neist Point. Dit in combinatie met een volle rugzak aan fotomateriaal maken deze uitstappen extra pittig. Uiteraard gaan we deze plekken verspreiden over de verschillende dagen en zitten er ook vele plekken bij die op 5 minuten wandelafstand zijn van de wagen waardoor iedereen voldaan zal terugkeren naar het hotel.

Benodigdheden : fototoestel, groothoek- en telelens, stevig statief, afstandsbediening, filters (ND, Verloopfilters, Polarisatiefilter), stevige wandelschoenen, warme kledij, regenjas...

Zoals steeds zal dit alles ook tijdig worden meegedeeld voor de afreis.

Foto : Old Mann Storr na een fikse regenbui.

Locaties

Plaatsen die we zeker zullen bezoeken zijn, Quiraing, Neist Point, Fairy Pools, Elgol, Sligachan bridge gecombineerd met minder gekende maar daarom niet minder mooie plaatsen. Dit alles gecombineerd met onze kennis van zaken waarbij we jullie foto's naar een hoger niveau zullen brengen. 

Van begin tot einde zorgen wij voor een dagelijkse portie humor, gecombineerd met bittere ernst en een gevoel van samenhorigheid. Dit gekruid met de nodige ondersteuning voor iedere deelnemer zullen ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke trip wordt.

Schrikken jullie er niet voor terug om dit prachtig eiland met zijn prachtige locaties te fotograferen, rekening houdend met de soms moeilijke lichtomstandigheden en het afwisselende weer in het ruige landschap, neem dan snel contact met ons op.

PhotoTravelers Steve en Frank.

Powered by SmugMug Log In