Parijs blog - PhotoTravelers

Parijs blog

Met ons mee in 2019 of 2020? Lees alvast de blog

Parijs, wie wil het niet gezien hebben ? De Notre Dame, Sacré - Coeur, Champs - Elysées, het Louvre, de Arc de Triomphe en uiteraard de Eiffeltoren. Stuk voor stuk monumenten in deze prachtige stad.

Na Londen is Parijs de tweede wereldstad die u met ons kan bezoeken. Een stad die jaarlijks miljoenen toeristen trekt. De stad van de liefde en dat moet je letterlijk nemen want massa's Aziatische koppeltjes komen naar Parijs om hun trouwfoto's te laten maken door de franse fotografen.

Deze 4 daagse city-trip brengt u naar de mooiste bezienswaardigheden van Parijs.

We vertrekken steeds vanuit Brussel met de Thalys. In de stad zullen we ons altijd met de metro verplaatsen. De kortere afstanden worden steeds te voet gedaan.

Foto : Het Louvre met de pyramide.


Op al onze trips verblijven we in een low budget hotel op basis van kamer en ontbijt. Zoals het steeds gaat op de buitenlandse workshops geven we liever de voorrang aan het fotograferen i.p.v. veel geld uit te geven aan luxe hotels. Overdag kopen we vaak een belegd broodje in de lokale supermarkten zodat we de dag doorkomen en s'avonds bespreken we in groep waar we zullen eten. Het is een manier van reizen die door alle deelnemers wel gesmaakt kan worden.

Lange sluitertijden is onze favoriete techniek in deze stad. Gedurende de avond wordt onze technische kennis verder op de proef gesteld in de stad van het licht. Met een lichtstad zoals Parijs kan je niet anders dan hier op inspelen en dat doen we ook. Avondfotografie vraagt enige ervaring en technische kennis. Wij leggen u haarfijn uit hoe we deze beelden maken. We schaven, in functie van uw voorkennis, verschillende technieken bij in het veld met het oog op het eindresultaat.


Foto : Lange sluitertijd aan de oevers van de Seine met de Notre Dame op de achtergrond.
Elke deelnemer wordt individueel bijgestaan om tot de mooiste beelden te komen. Ons doel is jullie als deelnemer de uitstap te geven waarvan jullie het tempo zelf bepalen en met mooie beelden naar huis terugkeren. We leren jullie werken met filters en helpen waar nodig. Ook in bijstand van materiaal hebben we een troef: we hebben een beperkte voorraad aan materiaal (stevig statief, filters,...) die we kosteloos ter beschikking kunnen stellen om iemand uit de nood te helpen of om uit te testen.

Voor wie is deze workshop ?  Iedere fotograaf die zich wil wagen aan stadsfotografie en de basiskennis heeft van manueel fotograferen (hieronder verstaan wij praktische kennis van de belichtingsdriehoek Sluitertijd, Diafragma en Iso op de M stand). Zo behouden we de goede sfeer in de groep en krijgt elke deelnemer dezelfde hoeveelheid aandacht en uitleg in het veld in functie van zijn voorkennis en doelstellingen.

Tijdens onze dagelijkse uitstappen is er uiteraard ook tijd voor een hapje en een drankje. Ook kan er een vrij moment worden ingelast indien men dit wenst. Onze ervaring leert echter dat mensen toch liever blijven fotograferen. Tenslotte kiezen we voor de kortere trips omdat mensen dan ook langer gefocust blijven. 

Foto : Eifeltoren bij zonsopgang en bij avond.Fotomateriaal : fototoestel, stevig statief, groothoek en telelens, afstandsbediening, filters (nd, verloop filters, true night filter, polarisatiefilter), filterhouder voldoende batterijen...

Kledij : aangepaste kledij aan de tijd van het jaar. Aangezien we heel vroeg op pad gaan en s'avonds laat zullen fotograferen zijn jas, sjaal en muts geen overbodige luxe, stevige wandelschoenen enz...

Willen jullie Parijs door het oog van je zoeker eens van een andere kant bekijken en heb je de belichtingsdriehoek (iso, diafragma en sluitertijd) onder de knie dan ben je van harte welkom op deze prachtige 4daagse.

Voor verdere info en inschrijvingen zijn we steeds telefonisch of via mail of via de contact knop hieronder.


PhotoTravelers Frank & Steve.

Powered by SmugMug Log In