Opaalkust - PhotoTravelers

Opaalkust

Mee met ons in 2019 of 2020 ? Workshop binnenkort online!!!

Opaalkust. 

Net over grens ligt een stukje kust waarvan wij fotografen alleen maar kunnen dromen, geen  betonnen hoogbouw en zonder overbevolkte stranden. Charmante vissersdorpjes en diverse badplaatsen wisselen er elkaar af en vaak heb je het strand helemaal voor je alleen. Natuur is er in overvloed en bij helder weer zie je de krijtrotsen van de engelse kust. Wie hier één keer is geweest zal gegarandeerd blijven terugkomen.

Land van twee kapen. In de verte ziet men de skyline van Dover met ertussen de opaalblauwe zee. De hoogste krijtrots van Cap Blanc-Nez (134 m) blijft keer op keer boeien. Voor ons als fotograaf  werd de Opaalkust het meest gefotografeerde plekje in het buitenland en toch dicht bij de grens weg van de betonnen hoogbouw die onze eigen kust vaak ontsiert. Het gebied is maar liefst 7500 ha. groot waarvan 23 km kust tussen Calais tot Boulogne-sur-Mer.               


Vanuit Sangatte kan je wandelen over het strand naar Wissant langs de krijtrotsen van Cap Blanc-Nez. De rust is er ongekend en contrasteert fel met onze overbevolkte Belgische stranden. Hier heb je "la plage" bijna voor je alleen. Vooral de kleuren zijn indrukwekkend met de witte rotsen, het quasi roze strand en de opaalblauwe zee.

De vele bunkers die ik er zie getuigen net als de kraters in het hinterland, nog stil van de Tweede Wereldoorlog. Soms lijkt het of ze gewoon van rotsen op het strand zijn getuimeld. Ooit maakten deze bunkers deel uit van de 5000 km lange Atlantic Wall die de Duitsers aanlegden om een geallieerde invasie het hoofd te bieden. Aan de Opaalkust was de linie het sterkst omdat de bezetters ervan overtuigd waren dat de invasie hier zou inzetten. Wie de geschiedenis een beetje kent, weet dat ze door de geallieerden stevig bij de neus werden genomen.

Maar !! Deze kuststrook is heel gevaarlijk wanneer je niet hebt geïnformeerd naar de getijden. Het water komt hier zo snel op dat je moet opletten dat je niet wordt ingesloten. Je goed informeren en een goede planning zijn dan ook onontbeerlijk. Bij eb daarentegen kan je heel fraaie beelden maken. Fotograferen bij een laag standpunt geeft hier fraaie beelden op door de rotsen die als het ware op het strand zijn gegooid.Deze workshop leent er zich toe om met lange sluitertijden te gaan fotograferen. Ook panorama foto's komen aan bod en ook high key fotografie kan hier worden beoefend. Fraaie zonsondergangen, de gekende paaltjes waartegen mosselen worden gekweekt en het ruwe uitzicht van de kust maken dat het hier een paradijs op aarde is voor de landschapsfotograaf.

Deze workshop bestaat uit 2 delen. We komen reeds heel vroeg aan op de afgesproken plaats. Iedereen komt met eigen vervoer. We fotograferen tot net voor de middag waarna we met zijn  allen genieten van een lunch. In de namiddag bezoeken we een 2de locatie waar we ook weer enige tijd verblijven om dan s'avonds af te sluiten met een heerlijke zonsondergang ( als het weer dit toelaat).


Benodigdheden voor deze workshop.

Fototoestel, voldoende batterijen (want tenslotte gaan we een hele dag fotograferen), stevig statief, breedhoeklens 12 mm - 15 mm, telelens en zelfs macro kunnen hier gebruikt worden.

Aangezien we met lange sluitertijden gaan werken moet je zeker ook een afstandsbediening mee nemen en uiteraard de diverse filters (ND, verloopfilter, polarisatiefilter). Indien je geen filters hebt kunnen deze worden uitgeleend door Steve en Frank. Dit steeds op eigen risico want uitgeleend materiaal dat stuk gaat moet worden betaald.


Kledij : Zoals steeds kan het weer aan de kust enorm veranderen. Zorg er dan steeds voor dat je trui, handschoenen, muts en regenjas bij de hand hebt.

Wil je met ons mee naar deze prachtige kuststreek aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via mail of via de link hieronder. Alle workshops komen ook via facebook online waar je ook kan inschrijven. Wil je van alles op de hoogte blijven i.v.m. onze workshops schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. 


PhotoTravelers Frank & Steve

Beelden Opaalkust

Powered by SmugMug Log In