Londen blog - PhotoTravelers

Londen blog

Mee met ons 2019 of 2020 ? Workshop binnenkort online!!!

Wie Londen zegt, denkt in eerste instantie aan de Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, The Tower Bridge en The London Eye. Naast deze dingen heeft de stad nog zoveel meer te bieden.

Op deze trip gaan we vooral op zoek naar de mooie architectuur die deze wereldstad te bieden heeft. Uiteraard mag hierbij de mooie skyline zeker niet vergeten worden. Tijdens het blauwe uurtje trekken we er dan ook dagelijks op uit om deze vanuit alle hoeken op de gevoelige plaat vast te leggen.

We vertrekken met de Eurostar vanuit Brussel recht naar het hart van deze metropool en komen aan in het prestigieuze St Pancras Station waar je meteen bij aankomst zal merken dat architectuur in deze stad een grote rol speelt.

Het is dan ook voor iedere fotograaf telkens weer een uitdaging om de gebouwen en hun vormen op een abstracte manier te proberen weergeven.

Foto : Millenium bridge naar St Paul's Cathedral bij zonsondergang.


Deze trip is meestal een vierdaagse workshop waarbij we op vrijdag vertrekken en maandag terug huiswaarts keren. In Londen verplaatsen we ons vooral met de metro. Heel gemakkelijk en op iedere hoek van de straat is er wel een metrostation. Veel lopen hoeven we dan ook niet te doen tijdens deze reis.

Ook hier verblijven we in een low budget hotel op basis van kamer en ontbijt. Zoals het steeds gaat op de buitenlandse workshops geven we liever de voorrang aan het fotograferen i.p.v veel geld uit te geven aan luxe hotels.

Overdag kopen we vaak een belegd broodje in de lokale supermarkten zodat we de dag doorkomen en s'avonds bespreken we in groep waar we zullen eten. Het is een manier van reizen die door alle deelnemers wel gesmaakt kan worden.

Tenslotte hebben we maar 4 dagen op deze trip en zijn we vaak al heel vroeg op pad, meestal voor het ontbijt. Uiteraard keren we na zonsopgang terug naar het hotel om rustig te kunnen genieten van een lekker stevig engels ontbijt. Daarna gaan we dus een hele dag op stap en is het vaak nacht wanneer we moe maar voldaan aankomen in het hotel. Er is dan ook heel wat te fotograferen.

Foto : Skyline van de Tower Bridge en de Sharf op de achtergrond.

Architectuur

Wanneer we denken aan architectuur gaan we vooral kijken naar de lijnen en vlakken in een gebouw. Bij deze vorm van fotografie gaan we bijna altijd gebruik maken van een polarisatiefilter. Dit is dan ook een item dat niet in de fototas kan ontbreken. Ook Nd filters zullen vaak ingezet worden om sfeer in de wolken te krijgen.

De deelnemers zullen uitgebreid de tijd krijgen om met de diverse filters te oefenen.

Ook bij het fotograferen van de skyline kunnen we niet zonder onze filters en komen lange sluitertijden heel veel aan bod.

Steve en Frank zullen iedere deelnemer helpen met het opbouwen van het gewenste beeld. Compositie is echter een persoonlijk iets en iedereen heeft dan ook een verschillende kijk op de dingen die men wil fotograferen. Dus daar laten we iedereen vrij in. Er komen heel wat technische aspecten bij kijken wanneer we met verschillende filters gaan werken.  Het is dan ook heel belangrijk dat je deze op een correcte manier gaat gebruiken om tot een bepaald resultaat te komen.

Na deze workshop zal iedereen gegarandeerd  de tijd maken om een mooie foto te maken. Leren kijken, een beeld stap voor stap opbouwen en weten hoe de filters te gebruiken is dan ook een rode draad in deze workshop.

Wat hebben we nodig ?

Fototoestel, stevig statief, groothoek-, en telelens, afstandsbediening, diverse filters (polarisatie, ND, verloopfilters) Bij voorkeur filters met een voorzetsysteem zodat meerdere filters kunnen ingezet worden. Deze kunnen altijd door ons uitgeleend worden. Potje breken is dan ook wel potje betalen.

Voor wie is deze workshop ?

Voor iedereen die kennis heeft van wat iso, sluitertijd en diafragma met elkaar gemeen hebben. (= belichtingsdriehoek) alsook voor de fotograaf die zijn techniek wil gaan verfijnen. (lowkey, highkey)

Hebben jullie zin gekregen in deze leuke vierdaagse workshop en willen jullie een stad eens op een andere manier bekijken in een gezellige sfeer waarbij iedereen ruim de tijd krijgt om te fotograferen aarzel dan niet om ons te contacteren.

Foto : Zicht op de Horse Guards.

Powered by SmugMug Log In